Eva vzw
Chef achter het recept

Maakt het plantaardig

Ananas-dadelcrème met koekjeskruim

schedule30 minuten (+ 1 uur afkoelen)
restaurant_menuDessert
Eva vzw
Chef achter het recept

Maakt het plantaardig

Alle ingrediënten

4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

De crème

  1. Pureer de ananasschijven met de mixer.

  2. Kook de ananaspuree met de ontpitte dadels op een laag vuur gedurende 5 à 10 minuten.

  3. Voeg de kokosmelk toe. Mix in een blender tot je een gladde massa krijgt. Proef even en voeg een paar extra dadels toe als je vindt dat de crème niet zoet genoeg smaakt.

  4. Serveer in glazen of in reepjes op bordjes. Laat afkoelen in de koelkast gedurende 1 à 2 uur.

Het kruim

  1. Plet de koekjes ruw met je handen of in een blender. Meng er margarine en suiker door.

  2. Plaats in de oven gedurende 15 minuten (of tot ze krokant zijn).

Afwerking

  1. Als het koekjeskruim is afgekoeld, doe je het bovenop de crème.

  2. Werk af met wat fijngeraspte citroenschil.

Oxfam-ingrediënten