Eva vzw
Chef achter het recept
Chef achter het recept
Maakt het plantaardig
Ananas-dadelcrème met koekjeskruim
30 minuten (+ 1 uur afkoelen)
Dessert
Eva vzw
Chef achter het recept
Chef achter het recept
Maakt het plantaardig
Alle ingrediënten
‒
4 personen
+
- dadels * 25 stuks
- ananasschijven (op siroop) 10 stuks
- koekjes met cacao * 150 g
- kokosmelk * 150 ml
- margarine 80 g
- rietsuiker * 4 el
- citroenzestes 1 stuks
Aan de slag
De crème
Pureer de ananasschijven met de mixer.
Kook de ananaspuree met de ontpitte dadels op een laag vuur gedurende 5 à 10 minuten.
Voeg de kokosmelk toe. Mix in een blender tot je een gladde massa krijgt. Proef even en voeg een paar extra dadels toe als je vindt dat de crème niet zoet genoeg smaakt.
Serveer in glazen of in reepjes op bordjes. Laat afkoelen in de koelkast gedurende 1 à 2 uur.
Het kruim
Plet de koekjes ruw met je handen of in een blender. Meng er margarine en suiker door.
Plaats in de oven gedurende 15 minuten (of tot ze krokant zijn).
Afwerking
Als het koekjeskruim is afgekoeld, doe je het bovenop de crème.
Werk af met wat fijngeraspte citroenschil.