rebuild womens hope

Schenk vrouwenkoffie op 8 maart!

Kopje vrouwenkoffie ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op 8 maart? De Women’s Hope koffie bestaat voor 100% uit koffie die geproduceerd is door de leden van Rebuild Women’s Hope op het eiland Idjwi aan het Kivumeer.

Kopje vrouwenkoffie ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op 8 maart? De Women’s Hope koffie bestaat voor 100% uit koffie die geproduceerd is door de leden van Rebuild Women’s Hope op het eiland Idjwi aan het Kivumeer.

Sterke vrouwen, straffe koffie

Rebuild Women’s Hope (RWH) is een koffiecoöperatie met 70% vrouwelijke leden op het eiland Idjwi in het Kivumeer in Congo. De regio kent een turbulente en onstabiele politieke situatie en vrouwen in het bijzonder voelen hier de gevolgen van.

RWH focust zich in het bijzonder op vrouwenrechten en gendergelijkheid. Oxfam startte net deze kakelverse samenwerking op. RWH heeft ook een agro-ecologisch project lopen: ze planten inheemse bomen en struiken aan die de koffieplant beschermen tegen de grillen van het weer en die tegelijk de bodem gezonder maken.

We gebruiken deze koffie in de BIO Highland van 1 kg én lanceren ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag een limited edition ‘vrouwenkoffie’. Deze is medium gebrand waardoor de karaktervolle koffie een volle body heeft met fijne acide toetsen.

Kom proeven

Benieuwd hoe deze koffie smaakt? Ga naar de wereldwinkel om een pakje te kopen of op de webshop. In de buurt van Antwerpen? In Bar Juste wordt de hele dag vrouwenkoffie uitgeschonken. Of spring binnen in de wereldwinkel in Gent-Centrum waar gratis koffie uitgedeeld wordt. Of drink een kopje in Gent of Aalst tijdens de staking voor vrouwenrechten.

250 g eerlijke koffie, 100% vrouwenkracht!

Beschikbaar in de wereldwinkels en de online shop