Problemen in de aanvoerketen door grote vraag & COVID-19

De wereldwijde vraag naar grondstoffen en producten boomt, waardoor er in veel havens een tekort is aan containers. Dit, gepaard met regelmatige uitbraken van COVID-19 in vertrekhavens en bijhorend tekort aan personeel of lockdowns, bemoeilijkt de aanvoer, wat resulteert in lange wachttijden en stijgende prijzen.

Vooral de import vanuit China/Azië naar Europa/VS kent een enorme stijging, waardoor rederijen (en dus schepen en containers) geconcentreerd zijn in Azië (en veel minder in Latijns-Amerika of Afrika, vanwaar Oxfam Fair Trade veel grondstoffen en producten importeert).

We doen er vanuit Oxfam Fair Trade alles aan om deze vertragingen zoveel mogelijk te beperken en staan hiervoor in nauw contact met onze handelspartners en rederijen.

Toch willen we jullie informeren dat dit implicaties heeft — en zal hebben — voor de aanvoer van verschillende producten uit Latijns-Amerika, maar ook Afrika. We verwachten dan ook (langere) stockbreuken voor verschillende producten.

Bedankt voor jullie begrip en wij blijven ons uiteraard 100% inzetten om zoveel mogelijk stockbreuken te vermijden!


Gerelateerde berichten

Bite To Fight: Tayoro, onze man ter plaatse, zet er z'n tanden in

In 2019 lanceerden we het samenwerkingsproject met de Ivoriaanse cacaocoöperatie CPR Canaan. Het product uit deze samenwerking is de Bite to Fight-chocoladelijn. We betalen een extra premie rechtstreeks aan de boeren voor de cacao in deze repen.

Doe mee met De Langste Koffieklets

Al 50 jaar schudt Oxfam mensen wakker over de onrechtvaardigheden in de internationale handel. En ook tijdens de Week van de Fair Trade, van 6 tot 16 oktober, maken we van eerlijke handel gespreksonderwerp nummer 1.

Oxfam Fair Trade 24552

Nieuw: paaseitjes per 2 kilogram

Niets gaat boven een chocolaatje bij een kop koffie of thee. En in de paastijd mag dat zelfs een paaseitje zijn, toch? Goed nieuws voor wie véél paaseitjes verzet: onze gevulde fairtrade-eitjes zijn er nu ook in een massieve 2 kg-verpakking. Let op: ze zijn exclusief verkrijgbaar op bestelling.

Krokante sesamreep met pure chocolade

Fans van crunchy sesam, opgelet! We voegen nog wat extra punch toe aan je favoriete energiebooster. Onze populaire sesamreep krijgt een zusje: een variant verrijkt met pure chocolade.