Doe mee met De Langste Koffieklets

Al 50 jaar schudt Oxfam mensen wakker over de onrechtvaardigheden in de internationale handel. En ook tijdens de Week van de Fair Trade, van 6 tot 16 oktober, maken we van eerlijke handel gespreksonderwerp nummer 1. Draagt jouw organisatie ook bij aan De Langste Koffieklets, Oxfams wake-up call voor eerlijke handel?

Alle handel eerlijk maken, is een werk van lange adem. Maar het is die investering waard, want de rechtvaardige weg is ook de duurzaamste weg. Met andere woorden: eerlijk duurt het langst. Daarom koffiekletsen wij 10 dagen lang.

Hoe kan jouw bedrijf of organisatie meedoen met de Week van de Fair Trade?

  • Motiveer de collega’s om het bij een kopje fairtradekoffie eens over eerlijke handel te hebben. Een korte online quiz zet hen op weg.
  • Verspreid onze flyer bij je medewerkers en bezoekers. Of hang er eentje op bij het koffieapparaat. Reply op deze mail en we bezorgen er een stapeltje!
  • Organiseer een gezamenlijke koffiepauze – of een afterwork drink, of een fairtradelunch, of … – en informeer je collega’s over de noodzaak van eerlijke handel.
  • Post foto’s op social media, tag Oxfam België en gebruik #OxfamKoffieKlets, #EerlijkDuurtHetLangst en #WeekvandeFairTrade. Kortom: spread the fair love!

Gerelateerde berichten

Bite To Fight: Tayoro, onze man ter plaatse, zet er z'n tanden in

In 2019 lanceerden we het samenwerkingsproject met de Ivoriaanse cacaocoöperatie CPR Canaan. Het product uit deze samenwerking is de Bite to Fight-chocoladelijn. We betalen een extra premie rechtstreeks aan de boeren voor de cacao in deze repen.

Problemen in de aanvoerketen door grote vraag & COVID-19

De wereldwijde vraag naar grondstoffen en producten boomt, waardoor er in veel havens een tekort is aan containers. Dit, gepaard met regelmatige uitbraken van COVID-19 in vertrekhavens en bijhorend tekort aan personeel of lockdowns, bemoeilijkt de aanvoer, wat resulteert in lange wachttijden en stijgende prijzen.

Oxfam Fair Trade 24552

Nieuw: paaseitjes per 2 kilogram

Niets gaat boven een chocolaatje bij een kop koffie of thee. En in de paastijd mag dat zelfs een paaseitje zijn, toch? Goed nieuws voor wie véél paaseitjes verzet: onze gevulde fairtrade-eitjes zijn er nu ook in een massieve 2 kg-verpakking. Let op: ze zijn exclusief verkrijgbaar op bestelling.

Krokante sesamreep met pure chocolade

Fans van crunchy sesam, opgelet! We voegen nog wat extra punch toe aan je favoriete energiebooster. Onze populaire sesamreep krijgt een zusje: een variant verrijkt met pure chocolade.