Faire Sinterklaas 2019

Win-win met de Sint. Lekkere chocolade met eerlijke cacao!

Sintchocolade waar je volop kunt van genieten. Want: het is van de beste kwaliteit, gemaakt volgens Belgische traditie … en fair trade. Daar doe je jezelf, je collega’s én onze cacaopartners een groot plezier mee.

Sintchocolade waar je volop kunt van genieten. Want: het is van de beste kwaliteit, gemaakt volgens Belgische traditie … en fair trade. Daar doe je jezelf, je collega’s én onze cacaopartners een groot plezier mee.

Wie zoet is krijgt fairtradechocolade. Want Sinterklaas houdt niet alleen van ‘lekkers’, hij komt ook op voor een leefbaar inkomen.

De cacao in deze Bite to Fight-chocolade komt van onze Ivoriaanse partner CPR Canaan. Voor de cacao betaalt Oxfam Fair Trade een extra premie, bovenop de fairtradeprijs en -premie. De cacaocoöperatie investeert die extra premie op duurzame wijze. Zo komen ze samen tot een leefbaar inkomen voor elk gezin. Een leefbaar inkomen is een mensenrecht. Het dekt de kosten voor essentiële zaken zoals voeding, huur, onderwijs, gezondheidszorg … en het geeft een appeltje voor de dorst.

Wanneer je kiest voor Bite to Fight-chocolade, draag je rechtstreeks bij aan een duurzame toekomst voor de cacaoboeren en hun gezinnen.

Laat je innerlijke Sint los

Verras je klanten, medewerkers of collega’s en maak iedereen blij!

Neem gerust contact op, dan werken wij een voorstel op maat uit.

Wat is Bite to Fight?

Zie je dit logo staan? Dan betaalt Oxfam Fair Trade een extra premie aan de cacaoboeren, bovenop de wereldwijd toegepaste fairtradeprijs en -premie.

Deze Oxfam-premie dicht de inkomenskloof voor onze cacaopartners en hun gezinnen. Zo bekomen ze een leefbaar inkomen voor hun duurzaam werk en kunnen ze ook geleidelijk een buffer opbouwen voor als het eens niet meezit.

Wat is een leefbaar inkomen? Het is een mensenrecht, vooreerst. Wij strijden samen met de boeren voor dit recht. De gemiddelde boer in Ivoorkust, waar de cacao uit de Bite to Fight-chocolade vandaan komt, verdient vandaag slechts een derde van een leefbaar inkomen. Die kloof kunnen we enkel dichten wanneer de hele chocoladesector bereid is een eerlijke prijs te betalen.

Een eerlijk inkomen dekt de kosten voor:

Voeding

Huisvesting

Essentiële diensten

Een buffer voor momenten van tegenslag

Dit resulteert in:

Onderwijs

Een duurzaam milieu

Een toekomst voor de hele familie!

Lees meer over onze strijd voor duurzame chocolade.