Geen link tussen Europese recall sesamzaad en Oxfam Fair Trade-sesamproducten

Enkele weken geleden werd in Europa een grote recall georganiseerd van sesam(producten) uit India die resten van het giftige ethyleenoxide zou kunnen bevatten. We kregen van een aantal van onze klanten ongeruste berichten met de vraag of er linken zouden kunnen zijn naar ons sesamzaad, het antwoord is gelukkig neen.

Ons biologisch, fairtrade sesamzaad (verwerkt in sesambars, sesampasta en sesamcrackers van Oxfam Fair Trade) komt van Sakaran Society Development Association, een groep van kleine fairtradegecertificeerde bioboeren in de Egyptische Al Fayoum regio. Daar ons sesamzaad bio is, worden er sowieso geen chemische stoffen gebruikt tijdens het telen en verwerken van de grondstof.

Voor alle zekerheid en op vraag van enkele bezorgde klanten hebben wij toch nog een analyse laten uitvoeren op ons sesamzaad, die bevestigt dat ons sesamzaad geen ethyleenoxide bevat.


Gerelateerde berichten

Wijnassortiment La Riojana

Argentijnse fairtradewijn brengt hele regio tot bloei

Oxfam Fair Trade-wijn is kwaliteitswijn. En dat niet alleen op het vlak van de smaak. Je kan er op rekenen dat je met je keuze voor fair trade écht de wijnboeren ondersteunt. Reis even mee naar Argentinië, waar onze partner La Riojana een hele regio nieuw leven inblaast.

Bite to Fight internationale fairtrade campagne van het jaar

Bite to Fight-chocolade dubbel in de prijzen

Zowel de Bite to Fight-campagne als het verpakkingsdesign van het gelijknamige chocolade-assortiment wonnen internationale awards.

Assortiment vegan wijnen

Luistertip: vegan inspiratie met aangepaste wijnen

Wil je meer weten over vegan eten, maar zit je met vragen? Dan is Ticho's Table van food blogger Jonathan Beaton jouw digitale place to be. Je vindt er sinds kort ook een podcast over veganisme, waarvoor wij van Oxfam de aangepaste vegan wijnen leveren.

Update: bestellingen en leveringen tijdens tweede corona lockdown

Het team van Oxfam Fair Trade blijft actief in de huidige gezondheidscontext. Net als tijdens de eerste lockdown, hebben we ons ook nu georganiseerd om onze klanten te bedienen met behoud van de veiligheid van ons personeel.