Geen link tussen Europese recall sesamzaad en Oxfam Fair Trade-sesamproducten

Enkele weken geleden werd in Europa een grote recall georganiseerd van sesam(producten) uit India die resten van het giftige ethyleenoxide zou kunnen bevatten. We kregen van een aantal van onze klanten ongeruste berichten met de vraag of er linken zouden kunnen zijn naar ons sesamzaad, het antwoord is gelukkig neen.

Ons biologisch, fairtrade sesamzaad (verwerkt in sesambars, sesampasta en sesamcrackers van Oxfam Fair Trade) komt van Sakaran Society Development Association, een groep van kleine fairtradegecertificeerde bioboeren in de Egyptische Al Fayoum regio. Daar ons sesamzaad bio is, worden er sowieso geen chemische stoffen gebruikt tijdens het telen en verwerken van de grondstof.

Voor alle zekerheid en op vraag van enkele bezorgde klanten hebben wij toch nog een analyse laten uitvoeren op ons sesamzaad, die bevestigt dat ons sesamzaad geen ethyleenoxide bevat.


Gerelateerde berichten

Duurzaam geschenkpakket

Argenta & Cegeka leggen hun personeel in de watten met duurzame geschenken

Met ‘e-piritiefjes’ en andere online momenten met werknemers en zakenrelaties tonen we ons  inventieve, veerkrachtige kantje. Laat je inspireren door deze bedrijven. Zij verwenden hun collega’s het afgelopen jaar op afstand met een verrassing(spakket) van Oxfam Fair Trade. Argenta verraste zijn werknemers met een duurzame apéro Voor de digitale nieuwsjaarsreceptie...

Duurzame honing en herbebossingsproject in Brazilië

Reis even mee naar de Caatinga, een semi-woestijn in het Noordoosten van Brazilië. Een van de droogste en armste regio’s van het land, maar met ideale omstandigheden om honing te produceren. Onze partner Casa Apis verenigt en ondersteunt hier imkers om op een duurzame manier hun brood te verdienen.

Oxfam Fair Trade 26008

Dit vindt Dominique Persoone van Oxfam-honing

Voor Het Laatste Nieuws vergeleek chocolatier Dominique Persoone de smaak en de kwaliteit van 10 soorten honing die in de supermarkt te koop zijn. Onze biologische vloeibare honing viel duidelijk in de smaak: “Als je proeft met je ogen dicht, lijkt het of je boven al die bloemetjes vliegt",...

10 redenen om voor fair trade van Oxfam te kiezen

10 redenen om voor fairtradekoffie van Oxfam te kiezen

[vc_column width="2/3"] Fairtradekoffie is fairtradekoffie. Of niet soms? Maakt het eigenlijk iets uit of je jouw bestellingen bij Oxfam plaatst of ergens anders? Reken maar van yes.