Faire feesten met premium wijnen

Geen feestperiode zonder goede wijnen. Rood en vol, fris en fruitig, sprankelend en verleidelijk. Maar bovenal: fair en kwalitatief.

Geen feestperiode zonder goede wijnen. Rood en vol, fris en fruitig, sprankelend en verleidelijk. Maar bovenal: fair en kwalitatief.

Oxfam wijnen, die zijn uiteraard fair trade. En dankzij hun kwaliteit vallen ze ook in de prijzen! Wijnkenners, Test Aankoop bevestigen dat. Onze jarenlange ervaring staat hier onder andere garant voor. Met onze partners, daar hebben we langetermijnrelaties mee, ook een kwaliteitsgarantie.

Ontdek onze selectie voor smaakvolle en faire feesten:

Een rood, Argentijns juweel

Deze volle en fruitige wijn komt uit Argentinië, land van meester-grillers, past perfect bij, jawel, grillgerechten. Simonne Wellekens, sommelier voor De Standaard, bekroonde de wijn bovendien met 5 sterren!

Chileens wit-rood

Een Chileens duo, de eerste droog en vol, een perfecte partner voor kip en vis. Viel bij een vergelijkende test met andere witte wijnen uit de streek voor het tweede jaar op rij als winnaar uit de bus van Test Aankoop (meer info: test-aankoop.be). De tweede, robuust en kruidig, heerlijk bij volle gerechten zoals (veggie) stoverij of een smeuïge curry.

Zuid-Afrikaans wit-rood

Uit de schoot van Zuid-Afrika. Een frisse en fruitige witte wijn, lekker bij zeevruchten en slaatjes. En een fruitige en soepele Shiraz die erg gesmaakt wordt bij wild.

Als het iets meer mag zijn …

Deze Gran Reserva is een volle, rijke wijn met evenwichtige tannines en een lange, zachte afdronk. In de neus ontplooit zich een complex palet van zwart fruit, houttoetsen (vanille) en groene kruiden (tijm, laurier, oregano). Lekker bij kruidige gerechten!

Recensie van de sommelier (Dirk Rodriquez in DM Magazine, 16/11/2019): “Zorgvuldig gemaakte malbec die nog perfect jong oogt in het glas, hoewel vier jaar oud. Ledertoetsen, viooltjes, en nawalsen blauwe bes. Op de tong, romig en diep. Lange finale met minerale toetsen. Feestwijn die de hele wereld mee laat vieren.”

****

Perfecte aperitief!

Een intens aromatische Sensus Extra Brut schuimwijn gemaakt met pedro jiménez-druiven volgens de charmatmethode. Je ontdekt citrus- en minerale toetsen en een verfrissende doch droge afdronk. Het perfecte aperitiefdrankje. Klikt ook goed met zeevruchten en vis. Koel schenken (6-9 °C).

De frisse Sensus Brut rosé schuimwijn met elegante paarsroze kleur dan, wordt gemaakt van pedro jiménez- en cabernet sauvignon-druiven. Dit zorgt voor een zuivere neus van rood fruit met florale (violetjes) en zelfs minerale toetsen. Licht mollig in de mond met zeer fruitige kers en aardbei en een harmonieuze afdronk. Lekker als aperitief en bij fruitige desserten.

Iedereen lust wel een … JUSTE bier

Steeds vaker worden (gastronomische) gerechten gepaird met bier. De twee varianten van JUSTE (blond en tripel) lenen zich uitstekend voor bij of in gerechtjes. Dankzij de opvallende verpakking zijn de JUSTE-bieren bovendien een perfect geschenk! Bekroond met zilver en brons op de World Beer Awards 2019.

Dit Belgisch kwaliteitsbier is gebrouwen in het oosten van België met natuurlijk geteelde gerst en hop, hoofdzakelijk van eigen bodem. Daaraan toegevoegd: een handvol faire ingrediënten uit het Zuiden. Zonder ggo’s of kunstmatige toevoegingen, helemaal vegan. Uniek in zijn soort.

Nog wat inspiratie opdoen voor je eigen fair feest? Van cadeautips tot een volledige menu mét dranksuggesties: ga voor faire feesten!