Biorietsuiker in een nieuw, duurzaam jasje

De biorietsuiker van Oxfam Fair Trade zit voortaan in een 100 % recycleerbare, bio-based Tetra Pak, in de plaats van een klassiek plastic zakje.

Tetra Paks zijn handig in gebruik, nemen weinig plaats in en beschermen hun inhoud tegen licht en lucht. Brikken zijn niet voor niets alomtegenwoordig, vooral als verpakking voor dranken. Bovendien zijn ze de kampioen van de recyclage: in België wordt 97 % van de Tetra Paks gerecycleerd.

Voortaan een plasticvrije, handige ecoverpakking dus, voor meer dan 94 % gemaakt van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen. Bovendien toont een onafhankelijke levenscyclusanalyse aan dat de nieuwe verpakking 28 % minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan de oude.

Genoten van de suiker? Dan kan de bio-based verpakking samen met het plastic afval worden weggegooid in de PMD-zak, want deze verpakking is 100 % recycleerbaar. Dit icoontje is ook te vinden op de verpakking.


Gerelateerde berichten

Ook de paashaas komt op voor een eerlijk inkomen!

Brengen de paasklokken dit jaar eerlijke chocolade voor jou en je collega’s? Oxfam Fair Trade biedt een gamma heerlijke paaschocolade van de beste kwaliteit, gemaakt volgens Belgische, ambachtelijke traditie en met eerlijke producten uit het Zuiden.

Santé, er is meer rosé!

Geen zomers aperitief zou compleet zijn zonder een verfrissend glaasje rosé. In het prijsbrekende 365-assortiment, met de gekende witte en rode wijn, komt nu ook de rosé-variant.

Oxfam-biowijnen geproefd in De Standaard

Simonne Wellekens belichtte in De Standaard Magazine van 11/01/2020 enkele biowijnen van Oxfam, waaronder twee nieuwe flessen van onze partner La Riojana die op dit moment onderweg zijn naar onze magazijnen.

Meester-biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft de JUSTE-bieren

Bier mag volgens topbiersommelier Sofie Vanrafelghem niet ontbreken op de menukaart. Het is net als wijn een perfecte combinatie met zelfs de meest verfijnde gerechten. Wij kregen de JUSTE-bieren tot bij haar en haar bevindingen lees je, geheel onverbloemd, hier.