Biorietsuiker in een nieuw, duurzaam jasje

De biorietsuiker van Oxfam Fair Trade zit voortaan in een 100 % recycleerbare, bio-based Tetra Pak, in de plaats van een klassiek plastic zakje.

Tetra Paks zijn handig in gebruik, nemen weinig plaats in en beschermen hun inhoud tegen licht en lucht. Brikken zijn niet voor niets alomtegenwoordig, vooral als verpakking voor dranken. Bovendien zijn ze de kampioen van de recyclage: in België wordt 97 % van de Tetra Paks gerecycleerd.

Voortaan een plasticvrije, handige ecoverpakking dus, voor meer dan 94 % gemaakt van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen. Bovendien toont een onafhankelijke levenscyclusanalyse aan dat de nieuwe verpakking 28 % minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan de oude.

Genoten van de suiker? Dan kan de bio-based verpakking samen met het plastic afval worden weggegooid in de PMD-zak, want deze verpakking is 100 % recycleerbaar. Dit icoontje is ook te vinden op de verpakking.


Gerelateerde berichten

Faire feesten met premium wijnen

Geen feestperiode zonder goede wijnen. Rood en vol, fris en fruitig, sprankelend en verleidelijk. Maar bovenal: fair en kwalitatief.

Oxfam Fair Trade 20262

Nieuw: glamoureuze BIO RAZA Selection Chardonnay uit Argentinië

Deze Argentijnse topper van onze partner La Riojana, gerijpt op vaten van Franse eik, is een glamoureus feest op zichzelf. Meester-wijnmaker Rodolfo Griguol had hier persoonlijk een hand in.

Binnenkort: een nieuwe, bekoorlijke bioschuimwijn!

Even biologisch als ze fair trade is. Even lekker als ze mooi is. Een lichtgouden kleurenpalet, fijne pareling. De nieuwe bioschuimwijn is een streling voor het oog en de tong.

Nieuw: fairtrade- én biogecertificeerde decaf koffiebonen

Vanaf nu 100 % natuurlijk gedecafeïneerde koffie in 1 kg bonen: biologisch, eerlijk verhandeld en zonder chemicaliën gedecafeïneerd. Want ook de decaf koffiedrinker wil kwaliteitsvolle koffie!