Biorietsuiker in een nieuw, duurzaam jasje

De biorietsuiker van Oxfam Fair Trade zit voortaan in een 100 % recycleerbare, bio-based Tetra Pak, in de plaats van een klassiek plastic zakje.

Tetra Paks zijn handig in gebruik, nemen weinig plaats in en beschermen hun inhoud tegen licht en lucht. Brikken zijn niet voor niets alomtegenwoordig, vooral als verpakking voor dranken. Bovendien zijn ze de kampioen van de recyclage: in België wordt 97 % van de Tetra Paks gerecycleerd.

Voortaan een plasticvrije, handige ecoverpakking dus, voor meer dan 94 % gemaakt van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen. Bovendien toont een onafhankelijke levenscyclusanalyse aan dat de nieuwe verpakking 28 % minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan de oude.

Genoten van de suiker? Dan kan de bio-based verpakking samen met het plastic afval worden weggegooid in de PMD-zak, want deze verpakking is 100 % recycleerbaar. Dit icoontje is ook te vinden op de verpakking.


Gerelateerde berichten

Campesino Chardonnay Gran Reserva

Nieuw: bourgondische chardonnay uit Chili

Met het gepaste tromgeroffel breiden we ons aanbod uit met een karaktervolle witte wijn. Een volle, houtgelagerde chardonnay zoals je die kent uit de Bourgogne, maar dan van een kleinschalige wijngaard in Chili. De wijnboeren van Red del Vino ontwikkelden de Campesino chardonnay Gran Reserva exclusief voor Oxfam. [product...

toebehoren koffie drinkbeker

Schenk je al fairtradekoffie of eerlijk sap? Maak het duurzame plaatje compleet met composteerbare drinkbekers.

Bij Oxfam Fair Trade houdt het engagement voor een duurzame wereld niet op bij het fairtradelabel. Zo zetten we in op bio en maken we werk van meer ecologische verpakkingen. Eén van de manieren om ook in jouw organisatie een stapje verder te gaan, is kiezen voor herbruikbare kopjes...

Faire Sinterklaas 2019

Ook de Sint komt op voor een eerlijk inkomen!

Brengt de Sint dit jaar eerlijke chocolade voor jou en je collega’s? Oxfam Fair Trade biedt namelijk een gamma heerlijke sintchocolade van de beste kwaliteit, gemaakt volgens Belgische traditie én met eerlijke producten uit het Zuiden.

Bio en fair trade assortiment

Bio en fair trade: een winnende combinatie voor jouw bedrijf

Met een vers kopje koffie heet je een klant echt welkom. Met een kleine attentie toon je je medewerkers hoe sterk je ze waardeert. Goedgekozen drankjes en versnaperingen maken een event of receptie helemaal áf. Kortom: wat je je relaties voorschotelt, zegt veel over je bedrijf of organisatie. Met...