Nieuw: fairtrade- én biogecertificeerde decaf koffiebonen

De nieuwkomer in ons koffieassortiment van 1 kilogram: biologische decafkoffie uit eerlijke handel, in boontjes voor een uitstekend behoud van de verse aroma’s. Ook de decaf koffiedrinker wil namelijk kwaliteitsvolle koffie. Een bijzondere combinatie van smaakvolle decaf koffiebonen die zowel biologisch als fair trade zijn.

Deze koffie maakt het assortiment van 1 kilogram helemaal af en is qua hoeveelheid een goede keuze voor bedrijven. Espressokoffie (bonen), BIO Highlandkoffie (gemalen of bonen) en dessertkoffie (fijn- of grofgemalen, of bonen) behoren ook nog tot ons gamma. Voortaan dus een volledig fair koffieaanbod.

 • Herkomst: Peru, Honduras en Oeganda
 • Geproduceerd door kleinschalige koffieboeren
 • Milde body en fruitig aroma: al het goede van espressokoffie, zonder cafeïne!
 • ‘Washed arabica’: de koffiebessen worden in een centraal wasstation ontpulpt, gewassen en gedroogd. De minutieus gecontroleerde manier van verwerken resulteert in een mooi uitgebalanceerde, uniforme koffie.
 • Gedecafeïneerd volgens de CO2-methode, 100 % biologisch
 • Biogecertificeerd
 • Fairtradegecertificeerd
 • Brandgraad: licht
 • Zetmethode: filter en espresso

Decaf van Oxfam: kwaliteitsvolle koffie, 100 % natuurlijk gedecafeïneerd

Een biologische, decaf fairtradekoffie van minimum 90 % arabica bonen. Evenwichtig van smaak, met een milde body en een fruitig aroma. Een smakelijke espresso of filterkoffie, zonder cafeïne.

Voor het onttrekken van de cafeïne aan de koffiebonen stuurt Oxfam Fair Trade weg van het gebruik van chemicaliën. In de plaats passen we de CO2-methode toe, 100 % biologisch en dus gezonder. Hoe werkt dit? De ongebrande bonen worden in water ondergedompeld. Daardoor zwellen ze en wordt het cafeïne-bestanddeel in de bonen ‘mobiel’. De cafeïne wordt vervolgens onder hoge druk en bij een lage temperatuur opgelost met koolzuur (CO2). Tot slot worden de bonen gedroogd, waarbij het koolzuur verdampt.

Het decafeïneren van de bonen tast de smaak niet aan; het blijft heerlijk aromatische, kwalitatieve koffie.

Het verschil maken? Dat doet Oxfam Fair Trade zo.

Oxfam-koffie biedt je garantie op rechtstreekse, eerlijke handel. En door voor onze koffie te kiezen draag je zelf linea recta een steentje bij.

 • We kopen rechtstreeks van onze coöperaties, niet van plantages, en gaan een langetermijnrelatie aan met hen. Dit schept meer inkomensgaranties en groeimogelijkheden voor de boer.
 • Naast de fairtrademinimumprijs en -premie ontvangt de partner ook een bio- en kwaliteitspremie.
 • Koffie-expertise: we voeren zelf kwaliteitscontroles uit en geven feedback aan de koffiecoöperaties.
 • Mogelijkheid tot voorfinanciering: indien nodig wordt tot 60 % vooruitbetaald aan de coöperatie. Hiermee kan ze de oogst van haar leden opkopen voor een correcte prijs.

Zin om te proeven of te bestellen?


Gerelateerde berichten

De nieuwe koffieoogst uit Oost-Congo is er!

De eerste container kwam al aan, rechtstreeks van bij onze Oost-Congolese partner Sopacdi. En daar is onze koffiespecialiste Adeline bijzonder blij mee. “De kwaliteit is super! Mooie aciditeit, toetsen van rabarber, lichtzoetige karamel met een volle afdronk.” De excellente score volgens SCAA cupping* bevestigt: 85+ Specialty Coffee. Binnenkort dus te...

Faire Sinterklaas 2019

Ook de Sint komt op voor een eerlijk inkomen!

Brengt de Sint dit jaar eerlijke chocolade voor jou en je collega’s? Oxfam Fair Trade biedt namelijk een gamma heerlijke sintchocolade van de beste kwaliteit, gemaakt volgens Belgische traditie én met eerlijke producten uit het Zuiden.

Nieuw: vloeibare honing in knijpfles

Ontdek onze biologische honing in de nieuwe, handige en 100 % gerecycleerde knijpfles gemaakt uit 100 % recycleerbaar materiaal.

Zorgeloze zeevruchten

De zeevruchten zijn helemaal terug en ze zijn lekkerder dan ooit.