Ook jeugdherbergen kiezen voor Oxfam Fair Trade!

De Wullok in Blankenberge gaat voor Oxfam Fair Trade. Als je hier logeert, drink je steevast Oxfam-koffie bij je ontbijt. Ook de sappen, hagelslag en honing zijn fair trade.

Op die manier maakt een heel breed publiek kennis met deze heerlijke producten: toeristen, schoolgroepen, jeugdverenigingen … Martine De Bruyne van De Wullok: “Een voltreffer is het jaarlijkse fairtradeontbijt dat we samen met de stad organiseren, een groots evenement waar steevast erg veel gegadigden op af komen!”


Gerelateerde berichten

Oxfam Fair Trade ECU

ECU Worldwide Belgium geeft eerlijke cadeaus

In het FAIR-magazine kon je al lezen hoe vrijwilligster Martine Baels de bedrijven rond ‘haar’ Oxfam-Wereldwinkel mee op de faire kar krijgt. “Geregeld ga ik langs bij de aankoopverantwoordelijken van bedrijven. Terwijl ik hen vertel waarvoor we staan, laat ik hen proeven. Want onze producten zijn onze beste reclame.”

Oxfam Fair Trade e5 mode

Fair trade, gewoon gezond verstand

Winkel je weleens bij e5 mode? Dan heb je er misschien al een Oxfam Fair Trade-koffieapparaat gespot? "Voor ons is het logisch om eerlijke koffie te schenken," antwoordt CEO Alexander Talpe op de vraag waarom de kledingketen voor Oxfam kiest.

Woest: fair en authentiek

Toen Melissa en Jelle met WOEST begonnen, was het voor hen meteen duidelijk: het moest meer worden dan zomaar een horecazaak. ‘Eat-meet-work-relax’ werd de baseline.

Koe-vert gaat helemaal voor fair trade

Koe-vert is een taverne met zonovergoten terras op het natuurdomein Kiewit. Aan de zelfbedieningstoog en in de automaat kan je zeven op zeven terecht voor gerechten en dranken waarin biologische, lokale en fairtradeproducten de hoofdrol spelen.