Bericht aan onze klanten

Oxfam kwam op een negatieve manier in de pers de laatste dagen. Wij willen er alles aan doen om het vertrouwen van onze klanten waard te blijven.


Beste klant, beste sympathisant,

Het zijn moeilijke dagen voor onze organisatie en de strijd van Oxfam tegen armoede en ongelijkheid. De onthullingen over wangedrag en misbruik door enkele medewerkers in dienst van de Britse tak van Oxfam en de stroom aan berichten die daaruit volgde, schetsen een beeld dat absoluut niet strookt met de waarden die we voorstaan.

Ook al zijn Oxfam-Wereldwinkels en Oxfam Fair Trade zelf niet rechtstreeks betrokken, als deel van de grote Oxfam-familie straalt de schandaalsfeer van de afgelopen dagen af op onze eigen werking. Samen met onze collega’s van Oxfam-in-België — Oxfam-Solidariteit en Oxfam-Magasins du Monde — reageerden we de voorbije dagen reeds verbijsterd en gechoqueerd en veroordelen we de onthulde feiten met klem.

Zowel Oxfam Groot-Brittannië als Oxfam International namen ondertussen verscheidene maatregelen die er voor moeten zorgen dat dit onaanvaardbare gedrag vandaag en in de toekomst niet meer kan plaatsvinden. De schade die de gebeurtenissen ook onze organisaties berokkenen, moeten we niet onderschatten. Maar we willen evenmin al het waardevolle werk dat we dagelijks doen volledig laten overschaduwen.

Jullie steun als klant of sympathisant van Oxfam-Wereldwinkels / Oxfam Fair Trade blijft cruciaal voor onze partners in het zuiden, ook en zeker in deze moeilijke tijden. Zonder jullie kunnen wij onze missie om via eerlijke handel iedereen een kans op een menswaardig bestaan te bieden, niet waarmaken.

We zullen er alles aan doen om het vertrouwen dat jullie ons schenken, waard te zijn en te blijven.

Hartelijk dank,

Luc Van Haute
Algemeen Directeur Oxfam-Wereldwinkels / Oxfam Fair Trade

Erik Van den Begin
Voorzitter Oxfam-Wereldwinkels / Oxfam Fair Trade


Gerelateerde berichten

Koffie-event Oxfam Fair Trade, 13/11/2018, Vooruit Gent

Evenement "Koffiebonen uit Oost-Congo"

Dinsdagochtend 13 november. Het kruim van de Belgische koffiesector verzamelt zich in de Gentse Vooruit voor de lancering van het nieuwste Oxfam Fair Trade-product: Congokoffie in boontjes. Na indrukwekkende getuigenissen door twee koffieproducenten volgt een rondetafelgesprek met mensen uit de sector.

Eveline Sifa

Nieuw: biokoffiebonen uit Oost-Congo

Oxfam Fair Trade presenteert: biologische fairtradekoffiebonen uit de Oost-Congolese Kivustreek.

Belgisch appelsap van Oxfam Fair Trade

Nieuw: vers, Belgisch appelsap

Vanaf nu komt het Oxfam Fair Trade-appelsap uit Belgische boomgaarden in omschakeling naar bio. Als leverancier van eerlijke handelsproducten steunen we nu ook boeren in eigen land. Want ook Belgische producenten kunnen een duwtje in de rug gebruiken!

Oxfam Fair Trade 20263

Nieuw: Campesino Chardonnay

De Campesino Chardonnay is het resultaat van het werk van 19 kleinschalige wijnbouwers die lid zijn van de coöperatie Red del Vino in Colchagua, Chili. Deze witte wijn, een typische Chardonnay, is momenteel onderweg naar onze magazijnen!